Pelancong

Friday, 16 November 2012

Kisah Aku & Dia ..

Hai asslamulaikum kepada pembaca blogger aku , ehem ehem , mimi nak story about kisah mimi dengan dia sejak pertama kali lagi kenal :)

Kisahnya bermula dari "MUKABUKU" frist Mimi add dia sebab mimi suka sangat nama dia .. haha lols . bila dia da appve . mimi stalker dia , mimi  terjatuh haty pulak kat dia. Perasaan tu tetiba je wujud . begong kan baru je kenal da jatuh haty .. aduii , dia try Im mimi tapi tak bole balas cos internet sangat slow . so kitaorg main comment comment je lahh .. Mimi ada update status then dia bole plak comment yang jom couple , dahh la mimi suka dia dia cakap mcm tu tekejut mimi.. kesengalan mimi terus IM dia bg num . haha lols .. 2 hari kemudian mimi tanya dia serious or tak dia kata serious . tapi mimi still tak percaya .esok malamnya dia call then ajak keluar , OMG mimi tak bole la amin .. sorry . hehe :)

Amin beli num celcom , sama dengan mimi , hari hari kitaorg gayut .. So sweet!! seriously mimi tak akn lupakan kenangan itu..
Sampaikan kitaorg g sekola tak tdo greatt !!!

2minngu pertama kami okeyy .. Amin da buat mimi sayang  kat dia .. baru sayang je .. hehehe , kebetulan 20jun mimi turun (PJ) mimi call amin cakap nak jumpa after dia balik sekola .. Kamin dapat jumpa .. Tapi kejapp jee, sebab mak dia ambik dia balik . Mimi tak kisah sangat lah janji dapat jumpa .:)

Magrib mimi sampai umah , Mimi call dia "I da selamat sampai rumah" hihihi :) Malam sikit pukul 9 mimi on9 ingat nak usha fb dia . tengok tengok "ADD FRIEND" whattt ? memey ah memang mimi begang giler time tu. Mimi try call dia tapi asik * VOICE MAIL* hanya allah je yang tau sakit mcm mne hati mimi . Tapi member dia ADAM try cool kan mimi .. terima kasih adam .. takkan ku lupa jasamu . hihihi :P On pukul 12tghmlm "WOWWW ADA RELAYY BAII DENGAN S* Z* GREATT!! LAWA PLAK TU :( TIME TO MOVE ON"
Masih mencuba untuk call amin .. tutt tutt tuttt " Hello " dengan suara yang ngantok "Bie cantik relay you ye ? sampai haty remove i " Amin jawap " facebook kena HACK la sayangg "
Alasan yang sangat greatt ..

Esok mimi call dia buat mcm biasa mcm takde pape mimi cakap maybe bufday nanty turun PJ lagi nak jumpa u . hee :)KAlau sudi datangg laaa.. *ITULAH LAST CALL DARI MIMI* after that mimi malsss nak call dia . MIMI CALL ADAM JEE . Sebab mimi dapat rasakan S* Z* N AMIN BETUL BETUL COUPLE .. So malss nak gangu hidup orangg hope bahagia jee *DALAM HATY SEBENARNYA PATAHH SERIBUU*
APAPUN MIMI KAN BUAT FAKE SMILEE ^^

PADA 9.7 Sangat tak dipercayai yang AMIN datang jumpa MIMI. BAJU SAMA PLAK TUU . Sangat sebak tengok muka dia time tu .. Amin tegur mimi says where is your family nak jumpa dorngg ! Ohh Maii , mimi pun bawak la dia jumpa mereka . tak sangka sangat mereka suka dengan Amin .. *HATIKU YANG LUKA TERUBAT SEDIKIT*
Time balik kita tangkap gambar

  
soo sweetkan :)

after jumpa ni baru hubungan kami oke sikit .. Tapi mimi still tak contct dia . haha sengal kan mimi ^^ dua hari kemudian Amin call mimi time kat sekolahh . Terkejut Mimi !! Asal Ingat dia time tu lah dia suru call ^^

Tak lama kemudian Mimi tgk Status S*Z* SINGLE. rupa rupanya dorang da breakk . urmm asal dorang break ?! couple je laa. kan kann.. hahaha .terserlahkeselankaumimi 
 After that kita cntct tak cntct , mimi selesa dengan cara mcm tu tapi tak tau la AMIN mcm mne kan .. ^^

sebulan setegah tak jumpa . time raya tetiba amin text cakap nak datangg . Kebetulan nenek n family ada kat rumah , dia pon datang laa. Tak sangka Family pon suka dia . awww ..Yang sangat best pasal AMIN dia buat rumah mimi mcm rumah dia .. sweet sangat . FRIST time jumpa boyfrengg mcm ni <3 okeyh now baru aku jatuh CINTAA !! See Take a pic again . Tapi kalini overr ^^



Ramai cakp muka kami sama.. betul kee? haa kalu sama orang tua tua cakap jodoh panjangg. Mimi harap jodoh mimi panjang dengan dia . sebab mimi bukan setakat sayang je kat dia sekarang . sudaah jatuh cinta .. haha ! parah Parahh ..
Ehem ehem mama ajak amin g kenduri pakusu . Aku harap sangat dia datang . tengok tengok dia datng naik moto panas panas . Atototo . Abis hitam baby aku ni and Yeyy . Dia da jumpa dengan semua family aku . and semua suka ABANG AMIN! kira LULUS laaa. haha ! Kita snap lagi ^^


Act ramai kawan gambar ni . sweet gituu.. Kalau korang nak tau hubungan kami sekarang da okeyhh sangat . cuma hary tuhh hp dia hilang dan mimi rinduu sngat kat dia , then akhirnya sekarang dia  da ada hp baru then bole cntct selalu .. ILOVEYOUSOMUCH!

Apa yang Mimi harap Amin bole jaga Mimi <3

LOVE STORYY !!

ILOVEYOU NUR AMIN IMRAN !! 



Wednesday, 14 November 2012

Gadis Yang Tersepit



hey guys nak story about budak comel !korang tau tak hidup sebagai budak omeyh ni tak tenteram sebenarnya hati kami .
Jadi perempuan yang comel ni ingat hidup kami senang ke ? nampak je bahagia kan ? memang kau nampak bahagia tapi sebenarnya  kitaorang tersepit tau !! Hanya allah je yang tahu mcm mana rasa kat hati nie perit yang dirasai . harus memalui kisah hidup ini .. Memang ramai yang sayang kita sampai tak tahu nak balas sayang mereka mcm mana ... Bayangkan dalam masa yang sama ada dua lelaki mintak couple . dua dua pmpn tu sayang pulak tu .Akhhirnya dua dua mengalah dan dua dua terlepas ... Bila ramai sayang ramai juga akan terluka right ??? hmmm seriously sebenarnya tak nak sakitkan hati sapa sapa pun . Tetapi dah "TERSEPIT" dan tak dapat nak buat pilihan ...Akhirnya "Biarkan Saya Jelah Yang Pergi" :(



Thursday, 8 November 2012

SPM Datang !!!


perghhh gila kentang first time aku nak masuk exam langsung tak ada satu apa dalam kepala. bajet macho sangat dah otak ni kan. bagos2. still. masih blogwalking. masih berfatbuk. masih mencarut ntahapehape tanak baca buku. hoiihhhh. kalau Pn Latifah tahu ni membebel sakan lah ni. kalah YB berucap time nak mengundi tuh. hehe.

SPM oh SPM sebenarnya aku masih tidak bersedia untuk berperang . But apa mau buat kan MASANYA SUDAH TIBA!!
tak sanggup tak sanggup !! giler gementarnya aku seminggu sebelum exam  macam macam penyakit datng -,-
haihh . dugaan la katakan . :(

Hari Pertama Exam : Gementar giler masuk bilik peperiksaan . Pegang pen pun mengeletar tangan tau ?! tapi alhamdulilah paper BM aku boleh jawap insyaallah LULUS :)

Hari Kedua Exam : oHhh maii englishhhh ! Agak agak aku bole lulus kod . hehehe :) 

Hari Ketiga Exam :RASA NAK HANTOK KEPALA JE KAT MEJA !!Bapak dia susah giler baii .. Sejarah Tahun 2012 ramai budak fail daaa. semua masing masing kuar awal sebab tak tau nak jawap ! Terbaikk (Y)

Hari Empat Exam : Math !!! Aku buta numbor ! -,-

Apapun aku harap kertas yang lepas ni aku bole buat dengan baik :)

              
Thanks baca ! Mauhhh :*