Pelancong

Friday, 20 November 2015

5 years Bestfriend




Alhamdulillah dah 5 tahun perkenalan kita , Terima Kasih kerana menjadi sahabat mimi di waktu mimi susah dan senang . Mimi akui tidak pernah jumpa sahabat seperti indra. Kami tidak pernah bergaduh.Indra selalu memberi semangat di saat mimi sedih.Setiap tahun kita sambut birthday dan raya sesama . Hmm hope persahabatan kita akan kekal sampai bila-bila. Maaf jika pernah menyakiti hati indra . Maaf tak sempat jumpa indra in the last we meet . Indra tggu mimi lama .. hmm sedih sgt. But i just wanna to say u are my only bestfriend in the world 💝 Indra study kat japan 3 years 💃#iloveyoubestfriend 😂

Monday, 2 September 2013

♥ Raya Tahun 2013 Amat Bermakna Bagiku ♥



Assalamualaikum, haa jawab salam syera dulu. Ehem-ehem.Thanks kat kawan-kawan yang raya dengan syera tu . Syera happy sangat. Tahun ni buat pertama kalinya syera dah berhijab.Syera hope sangat orang yang syera sayang suka. Raya pertama Syera raya kat rumah nenek see 
                      Sepupu syera (syafiq)
                     Sepupu syera (Fahkrullah)
                        Sister (Bebby)
This is My family

Raya kedua syera raya rumah Paklang kat kapar,Klang.
Dapat Photoshot sikit. hee :)



                  Raya keempat syera raya kat Taman Melati, KL.


Raya dengan Mat and Shahin .Seronok sangat dapat kenal Ibu Shahin &Adik shahin , Afrina. Tapi masa ni syera sakit, tu yang muka syera nampak lesu. Walau macam mne pun thanks mat buat syera gelak2.



Raya Keenam Syera raya dengan Kembar & BestFriend Syera until jannah. Haha see masa indra and irfan datang rasanya macam happy family je rumah syera. Macam taknak lepaskan dorang balik je.Thanks Make Me % Family Happy I love you Winda , Indra Irawan ,Irfan Effendy :)

                             Awak kembar & BestFriend kita selamanyaa :)

seterusnya .. Raya Kat Kampung , Macam MAcam dugaan , Hanya allah & malaikat je yang lindungi kami pada masa itu. hmm kereta rosak la tayar pancit la . hmm :'( See my face 
kesian tau kena duduk tepi jalan besar ni , dengan bnyaknya lori besar lalu , sedih sedih..

Tapi alhamdulillah dapat jugak sampai kampung, 










hee. happy happy walaupun dapat balik kejap je.

After 2 days balik Klang,My Big Brother Asyraf (Eddy) datang rumah syera, happy sangat.
Raz, redzuan, eddy 

Awek syera handsome kn ? haha

Esoknya Raya Openhouse sedara syera,Enjoy gilaa !
Lovely Atikah 
Lovely Aqilah  
Nash ! 
 Lovely Fatimah 
 Lovely Lia
 Kulah Polka 

My OKU Brother (Redzuan)


31-Merdeka day ! Raya dengan Boy & Ayie Shukri


1sept : Raya kat gombak rumah Siti Amira Razaman . she is so pretty . jelly okey. 

Best and terharu sangat dapat jumpa Amira yang manja nieyh. Seronok dapat kenal dengan abbie boo. And seronok sangat kena perli dengan abang mat.And thanks kat Khairul Rafiq(Boy) sebab teman syera pegi rumah mira walaupun hari hujan and jalan jam.Thanks to My sweetheart Nur Afrina Syazwani sebab teman syera & melayan kerenah syera. I love you so much adik. And The best things is Syera dapat jumpa Baby masa raya ni sekali lagi, but takde masa nk tegur2 sangat just sebut nama salam and bla. haha whatever. yang penting enjoy !

 Mereka buddyz !

(Mat.Abbie.Baby.Mira)

Nur Afrina Syazwani Sha'ri


Yes Kami Sweet ! 
  
Khairul Rafiq (Boy)
Thanks all my friend sebab sudi raya tahun 2013 ni dengan syera. Love you all ! Hope Tahun Depan Masih ada Raya Untuk Syera. Kalau boleh nak Sambut Raya puas puas lagi. Syukur Alhamdulillah. Raya tahun ni much better :)

Thanks sebab sudi baca :*

Wednesday, 13 February 2013

Saya gembira..


Aku rasa dah cukup bahagia dengan hidup aku sekarang nieyh . Malas dah nak fikir pasal boyfreng. aku rasa tak perlu semua itu . Yang penting kawan kawan ada disisi kita untuk membahagiakan hari hari kita. If ada perasaan kat kawan kawan sendiri lebih baik pendamkan sajalah. Usah luahkan . Sebab takut bila dah diluahkan ...Dia plak yang jauhkan diri dari kita . ouhh mai ! 
So sad .

Ermm .. Kalau ada jodoh tak kemana.. Aku membiarkan dia hadir dalam hidup aku sendiri . Penat dah nak kejar . Lagi lagi kalau dah jadi hak milik orang . Walaupun Mereka hanya sekadar couple. That gurl tetap syang kau jugak. So biar aku disini melihat kebahagian kau. Aku rela begitu sahaja. Dari pada Perempuan itu berdendam kat aku kerana merampas hak dia . Aku faham . Aku juga , pernah merasai semua itu.. Aku nak mintak kat kau tolong jaga dia dengan baik.. If kau nak lepaskan dia . LEpaskan dengan cara yang elok . jangan sakitkan hati dia. Aku tak nak kaum aku menangis ..

Wahai Lelaki Kalau perempuan yang mintak putus dengan awak , itu bukan bermakna dia tidak menyangi awak tapi dia sudah penat dengan sikap awak yang tak ambik kisah tentang dia . Awak hanya memikirkan diri sendiri . Dan kemungkinan dia memang tak suka awak . Dia couple ngan awak hanya sebab terpaksa That's why bila awak konkong hidup dia . Dia menjadi rimas!

Jangan salahkan perempuan if perempuan mudah jatuh hati 
:)


Sunday, 20 January 2013

Kisah Aku & Dia ( PART II)





Setelah 6bln bersama baru aku tahu rasa hangatnya cinta bersama dia  . atoiai , jiwang betul la aku ni … Bak orang kata ... Bercinta lepas sekola lebih tenang . yeah mmg betul . tak da la nak pening pening memikirkan pelajaran daaa. Semalam OTP dengan dia paling seronok , sejak kitaorang kenal  :P tak pernah sejujurnya aku memberitahu seseiapapun LELAKI IDAMAN aku . Dia menanyakannya dan akau menjajawapnya . :P malu 
Dulunya penah aku rasa tiada makna bersamanya . anggap dia tak hargaiku . tetapi sekiranya dia still ambil berat pasal kita that mean his still love you  sangat terharu sejak aku akhir akhir ni aku tak sihat dan orang yang selalu ada kat cntct aku adalah sidia NUR AMIN IMRAN . terima kasih sebab sentiasa risaukan girlfriend awak ni :)

Setelah 7bln bersama baru aku tahu yang sidia ada sifat jelouse dengan kawan dia rapat ngan aku and nak masuk line la konon . hahah kata kawannya dorang tak pernah bergaduhh pun tapi tetiba amin boleh mengamuk sebab aku jarang cntct dia . lebihkan cntct kawan dia . salah dia jugak asal aku call bz la syang  salah aku pulak terus tak ingat nak cntct dia . hahaha . baru sekarang aku tau dia saying aku :P terharuu terharuuu . diriku akhirnya dihargai … 

Akhir hubungan kami selama 7bulan 2 minggu  adalah broke up . I cant says anything couse itu dah pilihan dia . Katanya dia nak berubah . Apa yang mampu aku katakana hanyalah . Aku paham situasinya , Dan aku harap dia tidak akan lupakan aku . “Jika ada pape masalah mintak je tolong , I akan bantu u selagi I boleh . :’)”
Jujur ku katakan sangat sakit untuk melepaskan setelah 7bln bersamanya. Dan aku saying sangat kat dia . After dia text aku td, Aku terus tengok gambar- gambar kenangan bersama dengan dia.
Mengalir air mataku :") Dan tak mampu kata apa apa lagi :’(




#mengapa harus melepaskan setelah aku sangat sayang padanya ? 
allah yang menentukan jodoh kita , aku berserah padamu sahaja ya allah , bantulah aku menahan rasa ini . ya allah tunjukan lah aku dan dia ke jalan mu ..
teribas kembali saat .. urmm 


semalam aku usha fb dia . then dia update mcm ni -.- apa maksud dia ?

NUR AMIN IMRAN I WANT YOU TO KNOW THAT ONE DAY I WANT YOU TO BE MY HUSBAND :*

Friday, 16 November 2012

Kisah Aku & Dia ..

Hai asslamulaikum kepada pembaca blogger aku , ehem ehem , mimi nak story about kisah mimi dengan dia sejak pertama kali lagi kenal :)

Kisahnya bermula dari "MUKABUKU" frist Mimi add dia sebab mimi suka sangat nama dia .. haha lols . bila dia da appve . mimi stalker dia , mimi  terjatuh haty pulak kat dia. Perasaan tu tetiba je wujud . begong kan baru je kenal da jatuh haty .. aduii , dia try Im mimi tapi tak bole balas cos internet sangat slow . so kitaorg main comment comment je lahh .. Mimi ada update status then dia bole plak comment yang jom couple , dahh la mimi suka dia dia cakap mcm tu tekejut mimi.. kesengalan mimi terus IM dia bg num . haha lols .. 2 hari kemudian mimi tanya dia serious or tak dia kata serious . tapi mimi still tak percaya .esok malamnya dia call then ajak keluar , OMG mimi tak bole la amin .. sorry . hehe :)

Amin beli num celcom , sama dengan mimi , hari hari kitaorg gayut .. So sweet!! seriously mimi tak akn lupakan kenangan itu..
Sampaikan kitaorg g sekola tak tdo greatt !!!

2minngu pertama kami okeyy .. Amin da buat mimi sayang  kat dia .. baru sayang je .. hehehe , kebetulan 20jun mimi turun (PJ) mimi call amin cakap nak jumpa after dia balik sekola .. Kamin dapat jumpa .. Tapi kejapp jee, sebab mak dia ambik dia balik . Mimi tak kisah sangat lah janji dapat jumpa .:)

Magrib mimi sampai umah , Mimi call dia "I da selamat sampai rumah" hihihi :) Malam sikit pukul 9 mimi on9 ingat nak usha fb dia . tengok tengok "ADD FRIEND" whattt ? memey ah memang mimi begang giler time tu. Mimi try call dia tapi asik * VOICE MAIL* hanya allah je yang tau sakit mcm mne hati mimi . Tapi member dia ADAM try cool kan mimi .. terima kasih adam .. takkan ku lupa jasamu . hihihi :P On pukul 12tghmlm "WOWWW ADA RELAYY BAII DENGAN S* Z* GREATT!! LAWA PLAK TU :( TIME TO MOVE ON"
Masih mencuba untuk call amin .. tutt tutt tuttt " Hello " dengan suara yang ngantok "Bie cantik relay you ye ? sampai haty remove i " Amin jawap " facebook kena HACK la sayangg "
Alasan yang sangat greatt ..

Esok mimi call dia buat mcm biasa mcm takde pape mimi cakap maybe bufday nanty turun PJ lagi nak jumpa u . hee :)KAlau sudi datangg laaa.. *ITULAH LAST CALL DARI MIMI* after that mimi malsss nak call dia . MIMI CALL ADAM JEE . Sebab mimi dapat rasakan S* Z* N AMIN BETUL BETUL COUPLE .. So malss nak gangu hidup orangg hope bahagia jee *DALAM HATY SEBENARNYA PATAHH SERIBUU*
APAPUN MIMI KAN BUAT FAKE SMILEE ^^

PADA 9.7 Sangat tak dipercayai yang AMIN datang jumpa MIMI. BAJU SAMA PLAK TUU . Sangat sebak tengok muka dia time tu .. Amin tegur mimi says where is your family nak jumpa dorngg ! Ohh Maii , mimi pun bawak la dia jumpa mereka . tak sangka sangat mereka suka dengan Amin .. *HATIKU YANG LUKA TERUBAT SEDIKIT*
Time balik kita tangkap gambar

  
soo sweetkan :)

after jumpa ni baru hubungan kami oke sikit .. Tapi mimi still tak contct dia . haha sengal kan mimi ^^ dua hari kemudian Amin call mimi time kat sekolahh . Terkejut Mimi !! Asal Ingat dia time tu lah dia suru call ^^

Tak lama kemudian Mimi tgk Status S*Z* SINGLE. rupa rupanya dorang da breakk . urmm asal dorang break ?! couple je laa. kan kann.. hahaha .terserlahkeselankaumimi 
 After that kita cntct tak cntct , mimi selesa dengan cara mcm tu tapi tak tau la AMIN mcm mne kan .. ^^

sebulan setegah tak jumpa . time raya tetiba amin text cakap nak datangg . Kebetulan nenek n family ada kat rumah , dia pon datang laa. Tak sangka Family pon suka dia . awww ..Yang sangat best pasal AMIN dia buat rumah mimi mcm rumah dia .. sweet sangat . FRIST time jumpa boyfrengg mcm ni <3 okeyh now baru aku jatuh CINTAA !! See Take a pic again . Tapi kalini overr ^^



Ramai cakp muka kami sama.. betul kee? haa kalu sama orang tua tua cakap jodoh panjangg. Mimi harap jodoh mimi panjang dengan dia . sebab mimi bukan setakat sayang je kat dia sekarang . sudaah jatuh cinta .. haha ! parah Parahh ..
Ehem ehem mama ajak amin g kenduri pakusu . Aku harap sangat dia datang . tengok tengok dia datng naik moto panas panas . Atototo . Abis hitam baby aku ni and Yeyy . Dia da jumpa dengan semua family aku . and semua suka ABANG AMIN! kira LULUS laaa. haha ! Kita snap lagi ^^


Act ramai kawan gambar ni . sweet gituu.. Kalau korang nak tau hubungan kami sekarang da okeyhh sangat . cuma hary tuhh hp dia hilang dan mimi rinduu sngat kat dia , then akhirnya sekarang dia  da ada hp baru then bole cntct selalu .. ILOVEYOUSOMUCH!

Apa yang Mimi harap Amin bole jaga Mimi <3

LOVE STORYY !!

ILOVEYOU NUR AMIN IMRAN !!