Pelancong

Friday, 16 November 2012

Kisah Aku & Dia ..

Hai asslamulaikum kepada pembaca blogger aku , ehem ehem , mimi nak story about kisah mimi dengan dia sejak pertama kali lagi kenal :)

Kisahnya bermula dari "MUKABUKU" frist Mimi add dia sebab mimi suka sangat nama dia .. haha lols . bila dia da appve . mimi stalker dia , mimi  terjatuh haty pulak kat dia. Perasaan tu tetiba je wujud . begong kan baru je kenal da jatuh haty .. aduii , dia try Im mimi tapi tak bole balas cos internet sangat slow . so kitaorg main comment comment je lahh .. Mimi ada update status then dia bole plak comment yang jom couple , dahh la mimi suka dia dia cakap mcm tu tekejut mimi.. kesengalan mimi terus IM dia bg num . haha lols .. 2 hari kemudian mimi tanya dia serious or tak dia kata serious . tapi mimi still tak percaya .esok malamnya dia call then ajak keluar , OMG mimi tak bole la amin .. sorry . hehe :)

Amin beli num celcom , sama dengan mimi , hari hari kitaorg gayut .. So sweet!! seriously mimi tak akn lupakan kenangan itu..
Sampaikan kitaorg g sekola tak tdo greatt !!!

2minngu pertama kami okeyy .. Amin da buat mimi sayang  kat dia .. baru sayang je .. hehehe , kebetulan 20jun mimi turun (PJ) mimi call amin cakap nak jumpa after dia balik sekola .. Kamin dapat jumpa .. Tapi kejapp jee, sebab mak dia ambik dia balik . Mimi tak kisah sangat lah janji dapat jumpa .:)

Magrib mimi sampai umah , Mimi call dia "I da selamat sampai rumah" hihihi :) Malam sikit pukul 9 mimi on9 ingat nak usha fb dia . tengok tengok "ADD FRIEND" whattt ? memey ah memang mimi begang giler time tu. Mimi try call dia tapi asik * VOICE MAIL* hanya allah je yang tau sakit mcm mne hati mimi . Tapi member dia ADAM try cool kan mimi .. terima kasih adam .. takkan ku lupa jasamu . hihihi :P On pukul 12tghmlm "WOWWW ADA RELAYY BAII DENGAN S* Z* GREATT!! LAWA PLAK TU :( TIME TO MOVE ON"
Masih mencuba untuk call amin .. tutt tutt tuttt " Hello " dengan suara yang ngantok "Bie cantik relay you ye ? sampai haty remove i " Amin jawap " facebook kena HACK la sayangg "
Alasan yang sangat greatt ..

Esok mimi call dia buat mcm biasa mcm takde pape mimi cakap maybe bufday nanty turun PJ lagi nak jumpa u . hee :)KAlau sudi datangg laaa.. *ITULAH LAST CALL DARI MIMI* after that mimi malsss nak call dia . MIMI CALL ADAM JEE . Sebab mimi dapat rasakan S* Z* N AMIN BETUL BETUL COUPLE .. So malss nak gangu hidup orangg hope bahagia jee *DALAM HATY SEBENARNYA PATAHH SERIBUU*
APAPUN MIMI KAN BUAT FAKE SMILEE ^^

PADA 9.7 Sangat tak dipercayai yang AMIN datang jumpa MIMI. BAJU SAMA PLAK TUU . Sangat sebak tengok muka dia time tu .. Amin tegur mimi says where is your family nak jumpa dorngg ! Ohh Maii , mimi pun bawak la dia jumpa mereka . tak sangka sangat mereka suka dengan Amin .. *HATIKU YANG LUKA TERUBAT SEDIKIT*
Time balik kita tangkap gambar

  
soo sweetkan :)

after jumpa ni baru hubungan kami oke sikit .. Tapi mimi still tak contct dia . haha sengal kan mimi ^^ dua hari kemudian Amin call mimi time kat sekolahh . Terkejut Mimi !! Asal Ingat dia time tu lah dia suru call ^^

Tak lama kemudian Mimi tgk Status S*Z* SINGLE. rupa rupanya dorang da breakk . urmm asal dorang break ?! couple je laa. kan kann.. hahaha .terserlahkeselankaumimi 
 After that kita cntct tak cntct , mimi selesa dengan cara mcm tu tapi tak tau la AMIN mcm mne kan .. ^^

sebulan setegah tak jumpa . time raya tetiba amin text cakap nak datangg . Kebetulan nenek n family ada kat rumah , dia pon datang laa. Tak sangka Family pon suka dia . awww ..Yang sangat best pasal AMIN dia buat rumah mimi mcm rumah dia .. sweet sangat . FRIST time jumpa boyfrengg mcm ni <3 okeyh now baru aku jatuh CINTAA !! See Take a pic again . Tapi kalini overr ^^



Ramai cakp muka kami sama.. betul kee? haa kalu sama orang tua tua cakap jodoh panjangg. Mimi harap jodoh mimi panjang dengan dia . sebab mimi bukan setakat sayang je kat dia sekarang . sudaah jatuh cinta .. haha ! parah Parahh ..
Ehem ehem mama ajak amin g kenduri pakusu . Aku harap sangat dia datang . tengok tengok dia datng naik moto panas panas . Atototo . Abis hitam baby aku ni and Yeyy . Dia da jumpa dengan semua family aku . and semua suka ABANG AMIN! kira LULUS laaa. haha ! Kita snap lagi ^^


Act ramai kawan gambar ni . sweet gituu.. Kalau korang nak tau hubungan kami sekarang da okeyhh sangat . cuma hary tuhh hp dia hilang dan mimi rinduu sngat kat dia , then akhirnya sekarang dia  da ada hp baru then bole cntct selalu .. ILOVEYOUSOMUCH!

Apa yang Mimi harap Amin bole jaga Mimi <3

LOVE STORYY !!

ILOVEYOU NUR AMIN IMRAN !! 



Wednesday, 14 November 2012

Gadis Yang Tersepit



hey guys nak story about budak comel !korang tau tak hidup sebagai budak omeyh ni tak tenteram sebenarnya hati kami .
Jadi perempuan yang comel ni ingat hidup kami senang ke ? nampak je bahagia kan ? memang kau nampak bahagia tapi sebenarnya  kitaorang tersepit tau !! Hanya allah je yang tahu mcm mana rasa kat hati nie perit yang dirasai . harus memalui kisah hidup ini .. Memang ramai yang sayang kita sampai tak tahu nak balas sayang mereka mcm mana ... Bayangkan dalam masa yang sama ada dua lelaki mintak couple . dua dua pmpn tu sayang pulak tu .Akhhirnya dua dua mengalah dan dua dua terlepas ... Bila ramai sayang ramai juga akan terluka right ??? hmmm seriously sebenarnya tak nak sakitkan hati sapa sapa pun . Tetapi dah "TERSEPIT" dan tak dapat nak buat pilihan ...Akhirnya "Biarkan Saya Jelah Yang Pergi" :(



Thursday, 8 November 2012

SPM Datang !!!


perghhh gila kentang first time aku nak masuk exam langsung tak ada satu apa dalam kepala. bajet macho sangat dah otak ni kan. bagos2. still. masih blogwalking. masih berfatbuk. masih mencarut ntahapehape tanak baca buku. hoiihhhh. kalau Pn Latifah tahu ni membebel sakan lah ni. kalah YB berucap time nak mengundi tuh. hehe.

SPM oh SPM sebenarnya aku masih tidak bersedia untuk berperang . But apa mau buat kan MASANYA SUDAH TIBA!!
tak sanggup tak sanggup !! giler gementarnya aku seminggu sebelum exam  macam macam penyakit datng -,-
haihh . dugaan la katakan . :(

Hari Pertama Exam : Gementar giler masuk bilik peperiksaan . Pegang pen pun mengeletar tangan tau ?! tapi alhamdulilah paper BM aku boleh jawap insyaallah LULUS :)

Hari Kedua Exam : oHhh maii englishhhh ! Agak agak aku bole lulus kod . hehehe :) 

Hari Ketiga Exam :RASA NAK HANTOK KEPALA JE KAT MEJA !!Bapak dia susah giler baii .. Sejarah Tahun 2012 ramai budak fail daaa. semua masing masing kuar awal sebab tak tau nak jawap ! Terbaikk (Y)

Hari Empat Exam : Math !!! Aku buta numbor ! -,-

Apapun aku harap kertas yang lepas ni aku bole buat dengan baik :)

              
Thanks baca ! Mauhhh :*

Thursday, 21 June 2012

Nasib Couple Dengan Budaks Hott



hey guys aku tau aku dah lama giler tak update blog .. Dan aku pon dah bertukar 2 pakwe tau .. Aduai amat menyedihkan tau couple ngan budaks popular nieyh .. Bak kata budak zaman skarang BUDAK HOTT
..  Al kisahnye dengan budak hott ni if dapat couple jangan nak mengharap sangat lahh... Sebab kalau couple tak kan tahan lama punya .. Aku ada 2 pakwe BUDAK HOTT ,

(1.6 - 4 .6.2012)

Kisah boy pertama Baru je couple 4 hari dah break .. Sebab dapat tau yang dia "PLAYBOYY "
(6.6 -?)

Kisah boy kedua : Alhamdulilah couple 2 minggu ngan dia dapat jmpa kat PJ , lepas jmpa malam aku on9 dia da remove aku from "FACEBOOK"  ater that buat relay ngan "PEREMPUAN LAIN " .. oHH yeahh I like its baby !!

 

Act aku seriously tak mengharap lansung bila dapat couple ngan dorang sbb aku rasa seriously mcm mimpi je ..
"
MAKLUM LAH DENGAN BUDAK HOTT EN ?" grr ..
AGAK AGAK APE PERASAAN AKU  KAN ???
Setakat begang tu ada la sikit en .. Sebab aku ni bukan sepepat doe .. Hahaha ! What ever darlinggg ! yang penting aku nak tgk kau bahagia ..


"YOU ARE BEST THING THATS EVER BEEN MINE "

Sunday, 27 May 2012

Dapatkah selamanya kita bersama ?




Awak .. Saya sayang awak sangat , tak terkata rasa sayangnya terhadap awak .  Awak ,awak banyak telah menyinari hidup saya, Awak mengajar saya erti cinta , Awak mengajar saya erti setia !

Thanks sangad kat awak ..



Macam macam saya dah lalui bila bersama dengan awak  Sakit hati pun ade pun tau ! Tapi ia amat menyeronokan tau awak ! Ia menjadi satu kenangan yang amat manis …

 Dan saya tak akan lupakan sampai bila bila ! 
Sayang awak si pelik !
 Awak dah banyak ubah saya ! 

Saya tau awak kita memang serasi , saya memang sayang awak , awak memang sayang saya … 
Tapi ape kan daya dapatkah kita  bersama selamanya  ?
jawapannya ada pada diri awak saje sayang !
Amboi banyak plak aku merepek kat sini ! pape pons ! thanks sebab baca yeahh ! muahh !!

Monday, 16 April 2012

Pergilah jika kau bukan milik ku !


Sayangg .. Maafkan aku kerana ku harus pergi dari hidupmu ! Kerana ku tak sangup menghadapi semua ini .. Sakityang kurasakan sekarang ini sayangg ! Engkau tidak akan pernah memahami hatiku ! Aku mengerti kau bukan milik ku !

Aku tak layak memilikimu .. Engkau dah jumpa perempuan yang terbaik untuk menjadi milik kau kan ? Terima kasih kerana selama nieyh kau takecare pasal aku .. Aku hargai apa yang buat kat aku .. Aku mmg tak kan lupakan kau , tapi maafkan aku sebab kena tinggal kan kau .. Tak sanggup aku melayan jiwa ku yang tegah kucar kacir nieyh!

 Hope kau bahagialah dengan si dia ye . terima kasih !
Selamat tinggal ! (T_T)







Btw thanks for the reading yeah ! love you ! Muahh <3


#I want you to know that I always loving you :(

Thursday, 12 April 2012

My lovely teddy bear !






Ni my busyuk busyuk teddy.. Muahh ! sayangg kau sangat teddy tau napa? Sebab kau hadiah pertama yang pernah orang bagi kat aku thanks to Mohd Nabil Ahmad Fauzi  kerana sudi membeli hadiah teddy bear untuk saya ye.. sampai aryni aku jadi kan teddy bear ni sebagai bantal busyuk aku , tido mesti ada dia… hahha ! jangan nk jeles sangat lahh  teddy bear je kowt ! aku hargai sangat sangat ! huhuhu ! Hope lepas ni ada lagi lah orang bagi aku adiah kan ? hehhe ! Eh korang tau tak teddy nieyh warn ape? Teddy ni warna putih ! wiiiiiiii! Mahal wooo !  Apa apa je lah .. nnty aku cakap lebih lebih kowang kata aku batak plak en ? mesti la batak doe ! frist time dapat adiah dr seseorang ! Kalau frist time batak la en ? ah g lantak aku lah nak batak kea pa ke ? janji aku bahagia .. kan kan ? btw thanks sangat lah sebab sudi baca blog mengong aku nieyh ! huhuh ! Love korang Muah muah ! Love yang selehnya akan ku berikan pada si dia oke .. hahah ! : P


P/s : kepada nabil , woi woi bila hang nk lepak ngan den huh? Grr rindu nk tengok awok sakit kan aty orang kena kena kan orang en ?? nyanyi nyanyi   Lalalala !
takecare . bye bye 

Nampak Aku apa kena buad??







Assalamualaikum kawan kawan blogger aku !! thanks kerana sudi nak bukak blog aku nieyh ! hehehehehe ! Hye hye heye hey korangggg ! nk kiss sikid .. Muahhhhxx!! Hahaha .. dah ,dah sikid je cukup tak bole lebeh lebeh nnty my baby boy jeles .. huhuu ! hmmm korang korang kalau nak tegur aku kat luar en ? Jangan cakap hai je tau ! Nnty aku tak layan lorhhh ! hehehe , sorry eyh kalau aku tak layan … Sebab aku tak nak jadi budaks perasan .. Kalau nk tegur sebut nama Full aku tau … Mcm nieyhh >> Hye Mimi Syahira <<  huhuhu ! Time uh baru aku layan .. tegok mood la kalau aku nak cakap ,aku cakap la, kalau aku nk senyum aku just senyum jeh .. hehehhehe ! Jangan mara sayangg !  Takde pon kalau korang nieyh budaks budaks facebook yang aku rapat n tak pena jumpa , sorry la ye aku tak cam lansung muka  walau sesiapa pon .. grrr . hahaha ! Apa yang korang kena buat ialah … >> Jerit nama aku kuat kuat then bila aku dah datang kat korang then korang  Tanya aku “kenal kte ark?”  If aku cakap “tak”  Anda dibenarkan “CUBIT AKU KUAT KUAT” hahahhaah !  (lol).. woi woi gelak gelak gak ! buat tau ? jangan tak buat ! kau tak buat mmg sampai bila bila lah kita tak jumpa weyhh !! Aku teringin tengok muka kau yang comel giler tuhh !  Kalau bole aku pelok korang time jumpa tuhh da pelok da kowt !!! Woooooooo Miss giler kowt tak penah jumpa ehn ?  Hahaha ! Muahahahaha ! Kalau bole aku nk jmpa kau tiap tiap ari kowt ! Heheheh ! aku mmg suka gelak .. Eleh nak cakap aku je banyak gelak .. Kau pon suka sangat gelak en? Gelak je .. Tak penat ke? Ish ish ish ! Takpe takpe , kalau penat bole tido awal kan ? kan ? hehehhe !!! ok la bubye  tu  je aku nak membebel buat kali ni ye ! thanks tau baca ! Sayangg korangg !!!  tau tau tau ?? Muah (^_^) 

Thursday, 5 April 2012

Budak Perasan!




hey awak ! ish ish ish kuat sangat perasaan ye ?Sape suka awak hahh?  Hello pless okeyy ! Saya dah berpunya lahh .. Hati saya ade kat die sorang  je tau ! Sibuk btol awak ni  nak kat saya .. Hehehe !
Hey awak ! jangan nak perasaan sangat lah  saya tak cakap kat awak yang tengah  baca ni pon .. Act saya tak tuju kat sape sape pon .. Gurau  je lha beb !  Sebenarnya saya just nak cakap kat awak  , yang saya suka awak sebagai kawan je … Sebab awak memang kawan saya pon kan …  Lain la awak dah jadi boyfriend special saya .. Bole lah saya cakap  Saya sayang awak pluss cinta awak kan , senang citer I love you la konon  kan  : P
Eh awak ! jangan ambik hati tau ?? Saya gurau je tadi uh .. Btw kalau awak  minat saya kan ..  (alamak aku plak yang da perasan ni ) Awak bagi je tau kat saya ye awak … oke sayangg ! love you muahhh :P


Saturday, 31 March 2012

So sad to hear that !






(Y_Y) Aku sedih sangat bila dengar cerita si dia dalam alam percintaannye ..  Aku rasa nak je jadi orang yang dia sayang  & aku tak nak jadi perempuan yang menhancuri hatinye.. </3
Ermm.. awak dari dulu saya nak je cakap  kat awak yang tentang rasa  ....

“ awak, bole tak saya ganti tempat perempuan yang awak sayang tu ? Saya nak di sanyangi macam pompn tu gak ! tapi .. awak , saya tak akan hancuri hati awak ! bole tak awak ? bole tak? Erm  macam tak mungkin je kan ? takpelah awak janji saya still rase awak ade dengan saya .. itu da cukup ! “

Whatever you do , Whatever  you want, Whatever you want to tell me  just tell  >_<   … I will be your  dairy  

Terima Kasih Menfitnah Ku !!




hey guys today aku nak luahkan  something nieyh ! Aku sungguh tak sangka ada kawan aku kat sekola lama aku  nieyh ,
ape  tah yang dia tak puas hati dengan aku .. After aku pindah sekolah , minah nieyh g buat cerita kat sekolah baru aku yang aku pindah sebab malu !
 Weyh
What the Fuck !  Aku pindah sekolah coz aku nk cikgu yang lebih baik mengajar  aku la begong  !  Weyh minah ape aku buat ngan kau sampai kau nak buat fitnah kat aku bukan bukan ?! Kau nak semua orang pandang buruk kat aku yea? Terima kasih la weyh ! Kau da Berjaya Sebarkan  Dosa kau tu bagi semua orang pun sambung buat dosa  menfitnah macam kau ! terima kasih sangat sangat  lah ye ! kau nak sangat dorang kan? ?AMBIK ARH ! tapi jangan kau nk rampas family aku dan abang – abang angkat aku ! Faham !? ?

Aku tak kisah sebenarnya weyh ,  setiap maknusia bole berubah yang penting orang yang aku sayang  still percayakan aku  sayangkan aku , Dan still ade dengan aku !  (>_^) 
 
(sabar jelha mimi oi  allah sentiasa ada dengan kita ) 
                                       
                Meyh aku doa kan korang (^_^)
*Ya Allah tunjukan lah mereka jalan yang Benar  *
massage cikgu jamal pernah cakap ngan aku  :jika benar atau tidak kawan kita itu melakukan pekara yang bole mengaibkannya janganlah kau mengaibkannye lagi , sesungguhnya dosamu lebih besar daripada orang yang telah mengaibkan diri sendiri itu  dosamu  ! kerana itu urusannya dengan allah, kita sebagai hamba hanya bisa mendoakan dia ke jalan yang benar bukan mengaibkannya , kerana kita tidak tahu esok lusa mungkin ia akan terbalik pada kita , jika tidak diri sendiri yang kena , lihatlah kuturunanmu nnty -  
Ameen !